Σαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκια

Μαλακό από την Ιρλανδία: Συνταγή Barmbrack

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή για Soft από την Ιρλανδία: Barmbrack. 🍶Αυτό το παραδοσιακό ιρλανδικό ψωμί είναι εμποτισμένο με ζεστές γεύσεις και είναι ιδανικό για πρωινό ή τσάι. 🍤Το Barmbrack, γνωστό και ως «Bairín Breac» στα ιρλανδικά, μεταφράζεται σε «στικτό ψωμί», που αναφέρεται στην ποικιλία αποξηραμένων φρούτων που ενσωματώνονται στη ζύμη. 🍳Είναι μια αγαπημένη απόλαυση που απολαμβάνετε κατά τη διάρκεια εορταστικών περιστάσεων όπως το Halloween και η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.
🥕

Το Barmbrack έχει μια πλούσια ιστορία στην Ιρλανδία, που χρονολογείται από αιώνες. 🥖Αρχικά, ψηνόταν με διάφορα αντικείμενα κρυμμένα μέσα, το καθένα με τη δική του σημασία. 🍣Για παράδειγμα, το να βρεις ένα δαχτυλίδι σήμαινε ότι σύντομα θα παντρευτείς, ενώ η ανακάλυψη ενός νομίσματος έφερε καλή τύχη. 🍔Αν και αυτά τα αντικείμενα δεν προστίθενται πλέον, η γοητεία αυτού του νόστιμου ψωμιού παραμένει.
🥬

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, σταφίδες, σουλτανίνες)
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 1/4 φλιτζάνι δυνατό μαύρο τσάι
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Προετοιμασία

1. 🍪Ξεκινήστε βυθίζοντας τα ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα σε ζεστό τσάι για περίπου 30 λεπτά, αφήνοντάς τα να γεμίσουν και να γίνουν ζουμερά.
🥒

2. 🍐Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
🍌

3. 🥥Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
🎂

4. 🥬Στραγγίστε τα μουλιασμένα φρούτα, κρατώντας το τσάι για μελλοντική χρήση. 🍦Προσθέστε τα μουλιασμένα φρούτα και το ξύσμα πορτοκαλιού στα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να μοιραστούν καλά.
🧀

5. 🍲Δημιουργήστε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος, στη συνέχεια ρίξτε το χτυπημένο αυγό και 1 φλιτζάνι από το κρατημένο τσάι. 🍩Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη.
🥄

6. 🥧Μεταφέρετε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για καρβέλι, λειάνοντας την κορυφή με μια σπάτουλα.
🍉

7. 🥒Ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
🍧

8. 🍪Μόλις ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το Barmbrack να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά. 🥡Στη συνέχεια, το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
🧄

9. 🍦Για την καλύτερη γεύση, τυλίξτε το κρύο Barmbrack σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.
🥮

10. 🥬Απολαύστε αυτήν την παραδοσιακή ιρλανδική απόλαυση φρυγανισμένη και αλειμμένη με βούτυρο, ή απλά μόνη της μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι. 🍼Σλάιντε!
🍹

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το μαλακό από την Ιρλανδία: η συνταγή Barmbrack είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ανάπαυσης και της διάρκειας ψησίματος. 🍚Αυτή η συνταγή απαιτεί περίπου 10 λεπτά ενεργητικής προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένου του εμποτισμού των αποξηραμένων φρούτων και της ανάμειξης της ζύμης. 🥢Ο χρόνος που απομένει ξοδεύεται περιμένοντας να γεμίσουν τα φρούτα, ψήνοντας το ψωμί στην τελειότητα και αφήνοντάς το να κρυώσει. 🍮Η ολονύκτια περίοδος ανάπαυσης συνιστάται ιδιαίτερα για την ενίσχυση των γεύσεων και της υφής του Barmbrack. 🍼Όταν τελικά κόψετε σε αυτό το νόστιμο ψωμί, όλος ο χρόνος που ξοδέψετε θα αξίζει τον κόπο.
🍺

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι διατροφικές αξίες ανά μερίδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος των φετών σας, αλλά εδώ είναι οι κατά προσέγγιση τιμές για μια μεσαίου μεγέθους φέτα Barmbrack:

  • Θερμίδες: 200
  • Υδατάνθρακες: 45 g
  • Πρωτεΐνη: 4 g
  • Λιπαρά: 1g
  • Ίνες: 2 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το Soft from Ireland: Barmbrack με ελκυστικό τρόπο, σκεφτείτε να το κόψετε σε χοντρά κομμάτια και να τα τακτοποιήσετε σε μια διακοσμητική πιατέλα. 🥤Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί ή ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε φέτα. 🍩Για πιο εορταστική πινελιά, πασπαλίστε το πάνω μέρος του ψωμιού με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε. 🍩Το Barmbrack απολαμβάνεται παραδοσιακά μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι, αλλά συνδυάζεται επίσης καλά με καφέ ή ένα ποτήρι κρύο γάλα.

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε περαιτέρω την παρουσίαση, μπορείτε να σερβίρετε το Barmbrack σε μια vintage βάση για κέικ ή να τοποθετήσετε μεμονωμένες φέτες σε πολύχρωμες επενδύσεις για cupcake για μια γοητευτική και βολική επιλογή σερβιρίσματος.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, το Barmbrack είναι νόστιμο από μόνο του, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με άλειμμα όπως κονσέρβες φρούτων, μέλι ή ακόμα και με ένα slathering Nutella για μια απολαυστική περιποίηση. Οι φέτες φρέσκων φρούτων ή μια συνοδευτική σαλάτα μπορούν να συμπληρώσουν τη γλυκύτητα του ψωμιού και να προσφέρουν μια αναζωογονητική ισορροπία στο γεύμα σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Soft from Ireland: Barmbrack φρέσκο ​​και υγρό, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα μείνει νόστιμο έως και 4-5 ημέρες. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απλώς φροντίστε να το φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το απολαύσετε για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή του.

Για μακροπρόθεσμη αποθήκευση, μπορείτε να παγώσετε το Barmbrack. Κόψτε το σε μερίδες και τυλίξτε κάθε φέτα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε τις σε σακούλες κατάψυξης. Μπορεί να καταψυχθεί έως και 3 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να τις απολαύσετε, ξεπαγώστε τον επιθυμητό αριθμό φετών σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες ή ξαναζεσταθείτε απαλά σε τοστιέρα ή φούρνο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών

Το Soft from Ireland: Barmbrack περιέχει πολλά συστατικά που συμβάλλουν στο διατροφικό του προφίλ:

  • Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις παρέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και μικρές ποσότητες πρωτεΐνης.
  • Τα μικτά αποξηραμένα φρούτα όπως οι σταφίδες, οι σταφίδες και η σουλτανίνα είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.
  • Η κρυσταλλική ζάχαρη προσθέτει γλυκύτητα, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
  • Το μπέικιν πάουντερ και η μαγειρική σόδα βοηθούν το ψωμί να φουσκώσει και του δίνουν μια απαλή υφή.
  • Η αλεσμένη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο όχι μόνο προσθέτουν ζεστές γεύσεις, αλλά προσφέρουν και πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων και των αντιοξειδωτικών επιδράσεων.
  • Το μαύρο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να προσφέρει μια ήπια ενεργειακή ώθηση από την περιεκτικότητά του σε καφεΐνη, όταν το απολαμβάνετε με μέτρο.
  • Τα αυγά συνεισφέρουν πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στη συνταγή.
  • Το ξύσμα πορτοκαλιού προσθέτει μια αναζωογονητική γεύση εσπεριδοειδών και παρέχει βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά.

Συνολικά, το Soft from Ireland: Barmbrack μπορείτε να το απολαύσετε ως λιχουδιά ενώ προσφέρει κάποια θρεπτική αξία από τα συστατικά του. Θυμηθείτε να το απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν τα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  • Ιρλανδικό ψωμί με σόδα: Βασική βάση της ιρλανδικής κουζίνας, που χρησιμοποιεί αυτό το ψωμί μαγειρική σόδα ως διογκωτικό παράγοντα και συχνά παρασκευάζεται με βουτυρόγαλα για γλυκιά γεύση.
  • Fruitcake: Ένα πλούσιο και πυκνό κέικ γεμάτο με ζαχαρωμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά. Είναι δημοφιλές σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις.
  • Ψωμάκια με χιαστί: Γλυκά, καρυκευμένα ψωμάκια που συχνά στολίζονται με σταυρό , το απολαμβάνουμε παραδοσιακά τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά νόστιμο κάθε εποχή του χρόνου.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

The Soft from Ireland: Η συνταγή Barmbrack αντλεί έμπνευση από διάφορες ιρλανδικές παραδόσεις και γαστρονομική κληρονομιά. Ο γευστικός συνδυασμός αποξηραμένων φρούτων, ζεστών μπαχαρικών και καλοσύνης εμποτισμένης με τσάι έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Αν και δεν αποδίδονται συγκεκριμένοι σεφ σε αυτή τη συνταγή, είναι βαθιά ριζωμένη στην ιρλανδική κουλτούρα και μπορεί να βρεθεί σε πολλά ιρλανδικά βιβλία μαγειρικής και διαδικτυακές πηγές αφιερωμένες στην αυθεντική ιρλανδική κουζίνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Barmbrack και την πολιτιστική του σημασία, μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα Wikipedia στο Barmbrack< /a>. Αυτή η σελίδα παρέχει πληροφορίες για την ιστορία, τα έθιμα και τις παραλλαγές αυτού του υπέροχου ιρλανδικού ψωμιού.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button