Εύκολες συνταγές

Συνταγή σαλάτας με φιλέτο ροδάκινου

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις και τον αναζωογονητικό συνδυασμό των ζουμερών ροδάκινων και του φιλέτου με αυτή τη συνταγή σαλάτας με φιλέτο ροδάκινου. Αυτό το πιάτο είναι ένας τέλειος συνδυασμός γλυκού και αλμυρού, καθιστώντας το πιο ευχάριστο για κάθε περίσταση. Οι χυμώδες ψητό ψαρονέφρι συνδυάζονται αρμονικά με τις λαχταριστές φέτες ροδάκινου, δημιουργώντας μια ευχάριστη θέση στον ουρανίσκο έκρηξη γεύσεων. Γεμάτη με ένα γευστικό ντρέσινγκ μπινεγκρέτ και από πάνω με τραγανά χόρτα, αυτή η σαλάτα είναι ένα πραγματικό γαστρονομικό αριστούργημα που θα αφήσει τους γευστικούς σας να λαχταρούν για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

Ροδάκινα (ώριμα και σφιχτά)
2 μεγάλα

Χοιρινό φιλέτο
1 λίβρα

Μικτά χόρτα σαλάτας
4 φλιτζάνια

Κόκκινο κρεμμύδι (σε ​​λεπτές φέτες)
1

ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
1 φλιτζάνι

Ψητά πεκάν (ψιλοκομμένα)
½ φλιτζάνι

Τυρί φέτα (θρυμματισμένη)
½ φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική σαλάτα, θα φιλήσετε τα εξής:

  • Γκριλ τηγάνι ή εστίες μαγειρέματος
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Λαγκίδες
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Σύρισμα σαλάτας (προαιρετικό)
  • Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το γκριλ ή τη σχάρα της εστίας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό φιλέτο από όλες τις πλευρές.
3. Ψήστε το φιλέτο στη σχάρα για περίπου 15-20 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 145°F (63°C).
4. Αφαιρέστε το φιλέτο από τη σχάρα και αφήστε το να ξεκουραστείτε για 5 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
5. Κόβουμε τα ροδάκια σε λεπτές φέτες, πετάμε τα κουκούτσια.
6. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα χόρτα της σαλάτας, το κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, τα ντοματίνια, τα φρυγανισμένα πεκάν και την τριμμένη φέτα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη σαλάτα με φιλέτο ροδάκινου είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του ψησίματος του ψαρονέφρι στην τελειότητα και της συναρμολόγησης της σαλάτας με τα ζωντανά συστατικά της. Είναι μια γρήγορη και χωρίς προβλήματα συνταγή που σας επιτρέπει να κάνετε ένα γκουρμέ γεύμα σε μηδέν!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε ώριμα αλλά σφιχτά ροδάκια που θα κρατούν καλά το σχήμα τους όταν τα κόβετε σε φέτες.
– Φροντίστε να αφήσετε το ψητό φιλέτο να ξεκουραστείτε πριν το κόψετε σε φέτες για να επιτρέψετε στους χυμούς να ξαναμοιραστείτε, με αποτέλεσμα μια υγρή και τρυφερή υφή κρέας.
– Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τη φέτα με κατσικίσιο τυρί ή μπλε τυρί, αν θέλετε, προσθέτοντας την προσωπική σας πινελιά στο γεωγραφικό προφίλ της σαλάτας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
320

Πρωτεΐνη
25 g

Υδατάνθρακες
15 g

Παχιά
18g

Ίνα
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτή τη σαλάτα με φιλέτο ροδάκινου, τακτοποιήστε προσεκτικά τις ψημένες φέτες ψαρονέφρι και τις φέτες ροδάκινου σε μια μεγάλη πιατέλα, τοποθετώντας τις απαλά στο κρεβάτι με ανάμεικτα χόρτα σαλάτας. Περιχύστε τη σάλτσα με τη ζουμερή μπινεγκρέτ λίγο πριν τη σερβίρετε. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, πασπαλίστε από πάνω μερικά επιπλέον ψιλοκομμένα φρυγανισμένα πεκάν και θρυμματισμένη φέτα.

Αυτή η απολαυστική σαλάτα μπορεί να πάρεις ως αυτόνομο γεύμα, αλλά συνδυάζεται επίσης καλά με μια τραγανή μπαγκέτα ή σκορδόψιμο στο πλάι. Οι αναλογικές γ σαλάτας την καθιερωμένη επιλογή για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις, πικνίκ ή ως ελαφριά αλλά ικανοποιητική μεσημεριανή επιλογή.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να τη βέλτιστη φρεσκάδα και τη γεύση αυτής της σαλάτας με φιλέτο ροδάκινου, να διατηρήσεις τη σαλάτα που περίσσεψε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορεί να αποθηκευτεί έως και 2-3 ημέρες. Ωστόσο, πρέπει να καταναλώσετε τη σαλάτα αμέσως μετά την προετοιμασία για την καλύτερη γεύση και υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η σαλάτα με φιλέτο ροδάκινου παρέχει μια σειρά από διατροφικά προηγούμενα. Τα ροδάκια είναι γεμάτα με βιταμίνες Α και C, μαζί με διαιτητικές ίνες, προάγοντας την υγιή πέψη και υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Το άπαχο χοιρινό φιλέτο προσφέρει μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας ενώ είναι χαμηλή σε λιπαρά. Τα ανάμεικτα χόρτα σαλάτας παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα, ενώ τα πεκάν συμβάλλουν σε λιπαρά για την καρδιά και επιπλέον φυτικές ίνες. Η ενσωμάτωση αυτών των συστατικών στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει σε ένα ισορροπημένο και θρεπτικό γεύμα.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η σαλάτα με φιλέτο ροδάκινου, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Σαλάτα με ροδάκινο και Burrata στη σχάρα: Αυτή η σαλάτα συνδυάζει τη γλυκιά των ψημένων ροδάκινων με κρεμώδες τυρί άνδρες, ρόκα και ένα γλάσο βαλσάμικο για ένα πολυτελές και γευστικό πιάτο.

  2. Σαλάτα με ροδάκινο και προσούτο: Ένας απολαυστικός συνδυασμός από ζουμερά ροδάκια, αλμυρό προσούτο, φρέσκο ​​βασιλικό και μια ελαφριά μπινεγκρέτ λεμονιού. Αυτή η σαλάτα προσφέρει μια τέλεια ισορροπία γλυκών και αλμυρών γεύσεων.

  3. Σαλάτα με χοιρινό φιλέτο μουστάρδα με μέλι: Ανταλλάξτε τα ροδάκια με ένα χοιρινό φιλέτο με μουστάρδα μελιού που σερβίρεται πάνω από ένα κρεβάτι με ανάμεικτα χόρτα, ντοματίνια, κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί. Το πικάντικο dressing συμπληρώνει τέλεια το τρυφερό κρέας.

  4. Καλοκαιρινή σαλάτα μούρων με ψητό κοτόπουλο: Αν ψάχνετε για μια φρουτώδη γεύση, δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα με ανάμεικτα μούρα, ψητό στήθος κοτόπουλου, σπανάκι μωρό, τυρί φέτα και μια μπινεγκρέτ βατόμουρου. Είναι μια έκρηξη καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτή τη σαλάτα με φιλέτο ροδάκινου προέρχεται από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay και ο Jamie Oliver, οι οποίοι έχουν ταλέντο να συνδυάζουν εποχιακά υλικά για να γίνουν λαχταριστά πιάτα. Η δημιουργικότητα και το πάθος τους για τη χρήση φρέσκων προϊόντων είναι εμφανής στις συνταγές τους και ως εξαιρετική δημιουργική πηγή έμπνευσης για αυτή τη σαλάτα. Επιπλέον, οι τοπικές αγορές αγροτών και η αφθονία ώριμων ροδάκινων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να πειραματιστείτε με μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Θυμηθείτε, το μαγείρεμα έχει να κάνει με την εξερεύνηση, οπότε μην φοβάστε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά και να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή στις γευστικές σας προτιμήσεις. Απολαύστε τη λεπτή ισορροπία των γεύσεων, τα ζωντανά χρώματα και τη δροσερή γεύση αυτής της σαλάτας με φιλέτο ροδάκινου – ένα γαστρονομικό αριστούργημα που θα εντυπωσιάσει τόσο την οικογένεια όσο και τους φίλους σας! 🍑🥗

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button