Εύκολες συνταγές

Συνταγή για πίτα με φασόλια

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να δελεάσετε τους γευστικούς σας καλούς με ένα απολαυστικό και μοναδικό επιδόρπιο – Φασολόπιτα! Αυτή η συνταγή κάνει μια αλλαγή στην κλασική πίτα, ενσωματώνοντας υγιεινά φασόλια σε μια κρεμώδη και λαχταριστή γέμιση. Είναι μια απόλαυση για όσους αναζητούν τέλεια δημιουργική και θρεπτική επιλογή γλυκού. Η βελούδινη υφή, σε συνδυασμό με τα ζεστά μπαχαρικά, θα σας αφήσουν να λαχταρείτε για περισσότερο. 😋

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 μπορεί
Φασόλια

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι
Βούτυρο, λιωμένο

1/2 φλιτζάνι
Γάλα εβαπορέ

2
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1
Άψητη κρούστα πίτα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική πίτα με φασόλια, θα κάνετε ένα ανοιχτήρι, μεζούρες και κουτάλια, ένα μπολ ανάμειξης, ένα ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα, μια σπάτουλα και ένα πιάτο για πίτα. Μην ξεχνάτε τα φασόλια, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα εβαπορέ, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε σκόνη, το αλάτι και μια άψητη κρούστα πίτα. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε μια γαστρονομική περιπέτεια!

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C).
2. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα φασόλια.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα εβαπορέ, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κανέλας, το μοσχοκάρυδο σε σκόνη και το αλάτι.
4. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ ή χτυπήστε ελαφρά για να ανακατέψετε τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη.
5. Ρίξτε το μείγμα με τα φασόλια στην άψητη κρούστα της πίτας, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
6. Τοποθετούμε το ταψί της στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει από πάνω.
7. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε την πίτα από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της επιτυχίας φασολόπιτας θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 45-50 λεπτά. Ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται από την αρχή μέχρι το τέλος είναι περίπου 1 ώρα επιτρέποντάς σας να τελειώσετε μια σπιτική ώρα μηδέν!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τους vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα συστατικά σε αυτήν τη συνταγή. Αντί για βούτυρο, χρησιμοποιήστε vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας. Αντικαταστήστε τη γάλα εβαπορέ με γάλα αμυγδάλου ή άλλο μη γαλακτοκομικό γάλα της επιλογής σας. Επιλέξτε μια βέγκαν κρούστα πίτα από το κατάστημα ή φτιάξτε μια βίγκαν βούτυρο ή λάδι καρύδας. Αυτές οι αντικαταστάσεις πιστεύουν ότι η πίτα θα παραμείνει απολαυστική και κατάλληλη για vegans.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά τα φασόλια για να αφαιρέσετε τυχόν περισσότερα υγρά ή αμύλου.
– Χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία για ευκολότερο ανακάτεμα και καλύτερη ενσωμάτωση στη γέμιση.
– Προσαρμόστε τη γυναίκα προσθέτοντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
– Ρίξτε μια πρέζα επιπλέον κανέλα πάνω από την πίτα πριν την ψήσετε για επιπλέον γεύση και άρωμα.
– Για να ελέγξετε αν η πίτα είναι έτοιμη, κουνήστε απαλά το τηγάνι. το κέντρο που πρέπει να είναι ελαφρώς σταθερό αλλά να έχει μια ελαφριά ταλάντευση.
– Αφήστε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε φέτες για να βεβαιωθείτε ότι δέσει σωστά και διατηρεί την προστασία της υφής.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
290

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
70 mg

Νάτριο
190 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
40 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
26g

Πρωτεΐνη
5 g

*Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτή τη λαχταριστή πίτα φασόλια σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς παγωμένη. Για μια κομψή παρουσίαση, πασπαλίζετε την πίτα με ζάχαρη άχνη πριν τη σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σε κάθε φέτα μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό μπανίλια για να βελτιώσετε την εμπειρία του γλυκού. Όσο για τις πλευρικές εναλλακτικές, μια φρέσκια φρουτοσαλάτα, μια ψιλή σάλτσα καραμέλας ή ένα πασπάλισμα με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς που θα συμπληρώσουν τέλεια αυτήν την πίτα. Οι αντίθετες υφές και γεύσεις θα ανεβάσουν τους γευστικούς σας σε νέα ύψη. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ένα δροσιστικό ποτήρι παγωμένο τσάι μαζί με την πίτα για να βελτιώσετε τη συνολική γευστική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκια την πίτα σας με φασόλια, φυλάξτε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα μείνει νόστιμο έως και 3-4 ημέρες. Αν θέλετε να το κάνετε περισσότερο, μπορείτε επίσης να παγώσετε την πίτα. Τυλίξτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και αλουμινόχαρτο πριν το βάλετε στην κατάψυξη. Όταν είστε έτοιμοι να το φάτε, ξεπαγώστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα και στη συνέχεια βάλτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε. Θυμηθείτε, η σωστή προστασία διασφαλίζει ότι η πίτα διατηρεί τις απολαυστικές γεύσεις και την υφή της.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα φασόλια δεν είναι μόνο γευστικά αλλά προσφέρουν και πολλά για την υγεία. Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βασικών μετάλλων όπως ο σίδηρος και το μαγνήσιο. Αυτά τα όσπρια συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, βοηθούν στην πέψη και βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η προσθήκη κανέλας παρέχει αντιοξειδωτικές πληροφορίες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Τα αυγά της συνταγές παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, ενώ η χρήση εβαπορέ γάλακτος προσθέτει μια κρεμώδη υφή χωρίς υπερβολική περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η απόλαυση αυτής της Kidney Bean Pie μπορεί να είναι μια απόλαυση χωρίς ενοχές!

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το μοναδικό στρίψιμο στην πίτα, ίσως θα θέλατε να εξερευνήσετε και άλλα επιδόρπια με βάση τα φασόλια, όπως τα μπράουνις μαύρων φασολιών ή τα μπισκότα με τσιπ σοκολάτας ρεβιθιού. Αυτές οι συνταγές ενσωματώνουν δημιουργικά τα όσπρια σε γλυκές λιχουδιές, παρέχοντας πρόσθετα διατροφικά ενώ ικανοποιούν τα γλυκά σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η πρωτοποριακή συνταγή για πίτα με φασόλια εμπνέεται από τη δημιουργικότητα και τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως ο Yotam Ottolenghi και ο Jamie Oliver. Η ικανότητα τους να συνδυάζουν απροσδόκητα συστατικά και να μεταμορφώνονται σε δελεαστικά πιάτα έχει εμπνεύσει πολλούς οικιακούς μάγειρες να εξερευνήσουν νέες γεύσεις και να πειραματιστούν στην κουζίνα. Η έμφαση που δίνουν στη χρήση φρέσκων, ποιοτικών υλικών, ενώ προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά στις παραδοσιακές συνταγές, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το πνεύμα αυτής της δημιουργίας Kidney Bean Pie. Αγκαλιάστε το εσωτερικό σας σεφ και διασκεδάστε εξερευνώντας τον γαστρονομικό κόσμο με αυτή την απολαυστική συνταγή!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button